Fotograf Søren Lindgaard Eriksen

Velkomst

Kontakt: mail@soren-eriksen.dk
Tlf.: 40 744 888

mandag den 30. april 2012

Workshop afholdt....

Igen en hyggelig dag med ligesindede... Det handlede om flash- både speedlight og alm. flash på batteri. Rammen hed: Hvad du kan bære som fotograf......

Vi lagde forsigtigt ud med ét kamera, ét objektiv og så lidt filtre samt stativ. Man bliver igen og igen overrasket over, hvor lidt der skal til.
Dernæst blev der tilføjet én flash. Forskellige vinkler og opstillinger blev afprøvet. Kamera var forbundet til computer- så det var let at følge med i udviklingen. Et program der bliver ved med at imponere (også denne gang)- er Capture One fra Phase One...
Detaljerigdom, justeringsmuligheder osv...

Her et af mange billeder fra dagen:



Endelig blev en myte begravet: Det er umuligt at skyde med flash på tider kortere end 1/250 sek. Vi afprøvede f.eks. 1/8000 sek.... Alt er muligt!

fredag den 20. april 2012

Bliv Snedker NU!!!

Jeg har brugt to dage på at skyde Københavns Tekniske Skoles nye reklamekampagne: Bliv snedker NU!
Jeg har 500 skud i kassen, 10 skal bruges....
Jeg forventer at bruge endnu en dag på at redigere billederne, efter at de gyldne 10 billeder er udvalgt. Nu er det endelig weekend.

Jeg har udelukket brugt to objektiver og to speedlights- den ene blot som styring. Så minimalt med udstyr, hvilket var dejligt, der er blevet gået en del kilometer. Første dag blev primært brugt på baggrunds og situationsbilleder- samt at scoute efter egnede "modeller" til kampagnen. Axel fra reklamebureauet sørgede for aftalerne og var lysmand. Det var egentligt dejligt ikke at skulle slæbe på stativer- og det gik rigtigt hurtigt.

Det er stof til eftertanke- måske jeg skal tage en hjælper med hver gang, jeg tror faktisk at jeg sparer 40% tid!

søndag den 1. april 2012

Lidt tidsfordriv

Jeg har været ude på MTB. Det gav mig lejlighed for at tænke lidt billeder- af cyklen. Men jeg ville gerne have nogle billeder taget i studiet, men sidder pt. i Sverige! Så jeg tog cyklen med ind i køkkenet- for at rengøre den og prøve nogle foto ideer.

Efter rengøring blev cyklen parkeret. Jeg har anvendt en alm. speedlight med synckabel. Alle billeder er skude i en "trekant" dvs. objekt-kamera-lys.. med en vinkel mellem lys og kamera på 90 grader i forhold til cyklen.
Indstillinger:
Iso 200
70 mm
f/22
1/200 sek