Fotograf Søren Lindgaard Eriksen

Velkomst

Kontakt: mail@soren-eriksen.dk
Tlf.: 40 744 888

torsdag den 15. marts 2012

POWER.....to the flash!

Det er altid fedt at modtage nyt legetøj. Denne gang har jeg hentet en lader til mine genopladelige batterier. Den tager 8 batterier på 1 time. Batterier der før var blevet noget slatne- sprudler nu igen af energi og power. Laderen er udstyret med en microprosessor- der styrer opladningen individuelt. Altså bliver hvert batteri optimalt opladet - OG DET VIRKER! Før ventede jeg 10-20 sekunder, før flashen var klar -med nyligt opladede batterier. Nu går der 3-4 sekunder.
Laderen er af mærket POWEREX og koster små 600.-

Men festen stopper ikke her... Jeg fik også en POWERBLOCK, med Nikon kabel. Denne passer til mine SB800 og 900. En heftig fætter med nok power til 300 flashudladninger- på fuld styrke. Flashen har nu en genladningscyklus på................. 1 sekund! En meget lækker finish og med medfølgende skulderstrop, stik til cigarettænderen, powerindikator... og så en lille fed feature: Der følger sørme også et kabel med- der gør det muligt at oplade alle enheder der kan bruge usb! Dvs. min Ipad, Iphone, pandelampe, GPS osv. Virkelig en alsidig mulighed. Denne feature får jeg sikkert brug for.
Skulderstroppen har i øvrigt klikspænder.. snedigt.

Nu kan jeg virkelig være mobil.....uden at slæbe mig ihjel i store flashlamper med batterier på flere kilo.

Her et billede af min store kærlighed....

Pris... 1200.-

mandag den 5. marts 2012

EM Gymnaster på anderledes fotosession....

Ideen kom for lang tid siden: Jeg ville gerne fotografere nogle atleter, der udførte spring. Efter noget tids planlægning og lidt mail korrespondance- lykkedes det!
Endelig havde pigerne et hul i kalenderen- og jeg havde booket en svømmehal.

Opsætningen er enkel rent lysmæssigt. To lamper placeret i hver sin side af den sorte baggrund. Baggrunden bestod af 22 meter sort stof, der blev klippet op i 3 baner. Baggrunden var således ca. 7 x 4 meter. Stoffet købte jeg i en rulle- 22 x 1,40.

Pigerne skulle gerne stå i en smule vand. En presenning blev lagt på gulvet. Under den en 2x2 meter måtte samt nogle skumgummi "tubes"- som kant på måtten. Hermed blev det et lille soppebassin. Baggrundsstoffet dækkede også bassinet.  Hertil en rulle gaffa-tape til at holde styr på stumperne.

EM holdet blev sendt i vandet- en efter en - derefter direkte til foto. To assistenter med en spand vand stod klar. Instruktion til modellen. Jeg tæller til fire. På fire springer du op og laver dit "move". På tre kaster assistenterne vandet på dig- så passer det hele: Du hænger i luften og rammes af vandet- jeg tager billedet.

Enkelt! Men timing er absolut kritisk- og pigerne skal både smile, være upåvirket af vandkaskader og samtidig lande sikkert igen. Pigernes sikkerhed er afgørende- en skade nu- kan betyde at EM billetten er væk!!!!
MEN det blev en succes. Ingen skader, holdet havde det sjovt- og de fulgte med på Ipad- hver gang jeg tog et foto- blev det automatisk sendt til Ipaden. Pigerne evaluerede hinanden- stræk din arm mere- ret ryggen mere- drej ansigtet. Mit arbejde blev pludselig meget let! Det var vel min største læring den dag- lad "modellerne" selv se billederne under shootet- de ved godt hvad der skal til! Samtidig kunne pigerne give karakterer direkte på Ipaden- som blev overført til min Mac- hjemme var det let at se, hvilke billeder der skulle arbejdes med.